„Provanso žolelės“ – prancūzų mėgstamas žolelių mišinys šiandien minimas daugybėje receptų – nuo marinatų iki troškinių ir kepsnių. Šios žolelės itin universalios ir Pietų Prancūzijoje tradiciniams patiekalams naudojamos jau seniai.
„Provanso žolelių“ prieskonių mišinys tinka paskaninti sriubas, salotas su užpilais, pagardinti keptas bulves, makaronus, virtinius, picas, šviežiai keptas bandeles, įvairius sūrius. Labai tinka sviesto-grietinėlės padažams. Gurmanams siūlome pabandyti su naminiais ledais. Uogų ir vaisių sirupams suteikia pikantiško skonio ir aromato.
Sudedamosios dalys: čiobrelis, salieras, mairūnas, bazilikas, rozmarinas, dašis, peletrūnas, mėta, raudonėlis, lauro lapai.
Laikyti sausoje, tamsioje vietoje.
Vartoti pagal skonį.
Monika K. (įsigijo produktą) –
Keistoka prieskoniuose sutikti levandą, bet netrukdo 🙂 Kvapnūs prieskoniai!