Kvapiojo pipiro kvapas primena cinamono, muskato riešuto, juodųjų pipirų ir gvazdikėlių kvapus. Prieskonis yra aitrokas, tačiau nėra labai deginantis, todėl tinka mėsos patiekalų – ypač sriubų, avienos, marinuotos mėsos, žuvies, šaltienos pagardinimui. Šiek tiek galima berti į vaisių kompotus, pudingus bei sausainius – jie suteikia patiekalams pikantišką skonį. Kvapieji pipirai į patiekalus turi būti suberti bent pusvalandį prieš vartojimą, nes jų kvapas atsiskleidžia negreitai. Taip pat tinka gardinti visus mėsos gaminius, labai tinka įvairiems marinatams, padažams. Rekomenduojamas padažas: stiprus mėsos sultinys, juodieji pipirai, svogūnas, miltai, citrinos žievelė, raudonas vynas ir keletas žirnelių kvapiųjų pipirų. Juo gardinami kai kurie konditeriniai gaminiai: meduoliai, pikantiški sausainiai. Dera su cinamonu, gvazdikėliais, lauro lapais, šalaviju, mairūnu, juodaisiais pipirais.
Laikyti sausoje, tamsioje vietoje.
Vartoti pagal skonį.
| Kilmės šalis | Meksika |
|---|---|
| Grynasis svoris | 180 g, 60 g, 90 g |
Birutė (įsigijo produktą) –
Asta Gildutienė (įsigijo produktą) –
Vasaros gėrybės ir kvapusis pipiras – šaunus derinimas.
Sigutė (įsigijo produktą) –
Vilma V. (įsigijo produktą) –
Arina J. (įsigijo produktą) –
Tobuli