Šafrano cukrus – gali būti naudojamas kitiems skoniams suderinti ir sustiprinti. Naudojamas labai mažais kiekiais kulinarijoje, šis cukrus suteikia patiekalams išraiškingesnį skonį, charakteringą aromatą.
Šafranas (lot. Safranum) – brangiausias pasaulio prieskonis, dažnai vadinamas prieskonių „karaliumi”. Šafrano skonis išsiskiria pastebimu aitrumu, kartumu ir persmelkiančiu šieną ir medų primenančiu aromatu. Dažniausiai naudojamas ryžių, makaronų, bulvių patiekalams, pomidorų padažams, pienui, pyragams pagardinti, saldiems gėrimams, saldėsiams ruošti, sūrių gamyboje (sūrių dažymui).
Sudedamosios dalys: cukrus, šafranas.
Laikyti sausoje, tamsioje vietoje. Vartoti pagal skonį.
| Grynasis svoris | 70 g |
|---|---|
| Kilmės šalis | Lietuva |
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.