„Pavasario – gegužės ir vasaros pradžios – birželio dvispalvis medus“ – tai tikras gamtos stebuklas. Čia susijungia dvi ypatingos medaus rūšys, tam, kad pažadintų jūsų skonį. Šiame stiklainyje glūdi paslaptingas pavasario ir vasaros susijungimas. Šių dviejų rūšių medaus subtilus derinys subalansuoja jūsų skonio pojūčius ir leidžia jums patirti skonio skirtingumą ir gamtos virsmus per metų laikus.
Dvispalvis medus simbolizuoja pradžią ir pabaigą, o pabaiga vėl prasideda nuo pradžios. Kiekviena pradžia turi savo pabaigą, ir kiekviena pabaiga naują pradžią.
Pirmoji pavasario – gegužės medaus pusė kviečia jūsų skonį į pavasario žydinčių pievų ir gėlių jūrą. Jis renkamas iš Pamario krašto augalų žiedų žiedadulkių, kai bitės pradeda rinkti nektarą nuo pavasario lygiadienio. Šio medaus šiltai balta spalva primena pavasario pirmuosius šviesos spindulius, kurie pašildo pumpurus, žydinčius žirginėlius ir prabudina sodus. Gyvas lygiadienio medus supilamas į stiklo indus, kuriuose jis ilsisi ir laukia savo šeimininkių – bičių, kurios dirba, kad surinktų vasaros saulėgrįžos medų.
Pasukę stiklainiuką į kitą pusę, patirsite vasaros pradžios rytmetį. Antrąją stiklo indo dalį užpildo geltonas, kaip saldus sviestas, medus. Vasaros saulėgrįžos saulės spinduliai užmezga svajingą vasaros muziką šiame meduje. Tai magiškas laikas, kai medaus bitės kasdien sklando iš gėlių į avilius, auginančius medų su mistiniu skoniu ir kvapu. Šio medaus švelnusis saldumas ir pikantiškas svajingumas leis jums jausti pirmųjų vasaros dienų karštį ir žadinančias spalvas net šaltais rudens ar žiemos vakarais.
Gamtos sukurti skoniai, daugiau nei 60 metų patirtį turintis pamario krašto bitininkas, jo ištikima bičių kariauna ir mūsų meistrų technologija sukūrė nepamirštamą kelionę per skirtingus metų laikus. Čia jūsų skonio ir kvapo pojūtis yra vienas su gamtos ritmu. Leiskite sau patirti šį lietuvišką stebuklą ir sužinoti, kaip medus gali papasakoti jums apie metų laikus tiesiai iš gamtos širdies.
Sudedamosios dalys: 50% – pavasario medus, 50% – vasaros pradžios medus.
Kilmės šalis: Lietuva.
Naudoti pagal skonį.
Laikyti sausoje, tamsioje vietoje.
Aušra č. –