Naudokite kakavą kepant pyragus, keksiukus, blynus ar košes. Gaminkite karštą šokoladą, kakavos gėrimą.
Karšto šokolado receptas dviems. Įdėkite į puodelį 2-3 a. š. kakavos, įpilkite 80 ml 90°C vandens ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į užkaistą nedidelį puodą, įpilkite 400 ml pieno. Kaitindami ant vidutinės liepsnos nuolat maišykite. Kai pienas pradės po truputį kilti – įpilkite turimą kakavos masę, kurią paruošėte anksčiau. Viską kaitinkite dar 1-2 min. nuolat maišydami. Pienui pradėjus putoti – nuimkite nuo ugnies bei išpilstykite kakavą į puodelius. Skanaus!
Alkalizuota, nesumažinto riebumo (20-22%) kakava.
Energinė vertė: 1559 kJ/ 376 kcal. Riebalai – 21,0 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 12,8 g; angliavandeniai – 11,1 g, iš kurių cukrų – 0,9 g; skaidulinės medžiagos – 28,4 g; baltymai – 19,5 g; druska – 0,0 g.
Laikyti sausoje, tamsioje vietoje.
Vartoti pagal skonį.
| Grynasis svoris | 120 g, 240 g, 80 g |
|---|---|
| Kilmės šalis | Dominikos Respublika, Nyderlandai |
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.