Vakarais arba dienos metu norisi užkandžiauti? Siūlome puikią alternatyvą skrandžio „apgavimui“ – skaidulų kokteilis „Juodasis serbentas“. Užpilkite karštu vandeniu, palaukite 5 min ir skanaus!
Kalcio, geležies, magnio, fosforo, cinko, skaidulinių medžiagų, vitaminų C, E šaltinis
Tai išskirtinis prieskonių mišinys žuviai, žuvienei, jūros gėrybėms ir kitiems žuvies patiekalams. Subalansuotas ir tinkamas vegetarams, veganams.
Sodriai sumaišykite „Undinės himno“ prieskonius su naminiu majonezu ir kepkite žuvį kepimo popieriuje, tešloje ar bulvių plutoje – neapsakomas skonis!
Norite išvirti veganišką sriubą be žuvies? Įdėkite „Undinės himno“, įpjaustykite bulvių ir valgykite žuviene kvepiančią sriubą (tik be žuvies :))
Sūrumo jūsų patiekalams suteiks sudėtyje esantys jūros dubliai, tačiau mėgstantiems valgyti sūriau – įberkite druskos pagal skonį.
Minkštai saldus, švelnus skonis
Tinka prie varškės, sūrių, blynelių ir bandelių. Itin skanu prie karštos kavos su plombyru arba karšto obuolių pyrago. Nepamirškite pasmaližauti užtepę ant baltos skrudintos traškios duonos riekės. Atsukite stiklainiuką, įdėkite jį į karštą vandenį, maišydami pakaitinkite.
Badajanas (žvaigždinis anyžius) – labai universalus, išskirtinį skonį suteikiantis prieskonis.
Badajanas dera su kiaulienos, jautienos, vištienos patiekalais. Puikiai tinka daržovių, kruopų patiekalams. Taip pat įvairiems padažams, pudingams, uogienėms, konditerijos gaminiams. Galite dėti ir į alkoholinius bei nealkoholinius gėrimus.
Stipriai aštru, saldžiarūgščiai gaivu
Dera prie baltos ir raudonos troškintos, virtos ir keptos mėsos. Tinka prie upinių žuvies keptų patiekalų. Daržovių troškintų ir keptų ant griliaus. Pašlakstykite spanguolių padažu šviežias salotas. Jūsų kūryba. Skanaus
Naudojamos kepant juodą, naminio raugo duoną. Sūdant lašinius ar raugiant kopūstus – įberiama sauja, kartu su druska.
Kmynai vyniojami į naminius zrazus.
Jais gardinama duonos girą.
Kūdikėliui pravirkus, motulės sutrindavo kmynus ir sugirdydavo atvėsusį nuovirą. Tuomet visus namuose aplankydavo saldus miegas.
Sumalti kmynai vartojami salotoms, paštetams, sūriams. Sėklos naudojamos aromatinant duonos kepinius, dedamos į šviežius ir raugintus kopūstus, bulves, sriubas, salotas, dešras, visų rūšių riebią mėsą, guliašą, varškę, rūgpienį. Dedama sūdant pomidorus, agurkus, kopūstus. Kmynai dera su juodaisiais, baltaisiais, karčiaisiais pipirais, paprika ir baziliku.
Ypatingo aromato ir skonio arbata kurstanti meilę, suteikianti jėgų žavingam, moteriškam grožiui. Rožių pumpurų arbatai žavesio suteiks lašelis šviežiais spaustų citrusinių vaisių sulčių. Galima naudoti ne tik kaip arbatą, bet ir konditerijoje, puošyboje, floristikoje.
Žmogaus organizmas nuolat kovoja su jį puolančiomis bakterijomis ir virusais, todėl kūnas turi išlikti stiprus 24 valandas per parą. Stipriame kūne – stipri siela.
Dašis – klasikinis prieskonis ankštinių daržovių patiekalams – pupelių, žirnių, charčio sriuboms, troškiniams. Taip pat tinka agurkų ir pomidorų marinavimui. Dašiu galima paskaninti keptą bei virtą žuvį, patiekalus iš veršienos ir paukštienos, kotletus, troškinant mėsą. Dašis puikiai dera su petražole, svogūnais, česnakais, lauro lapais, rozmarinu. Sumaišytas su mairūnu primena juodųjų pipirų skonį. Paprastai nenaudojamas su raudonėliu.
Muskatu galite gardinti įvairius konditerijos gaminius, gamindami uogienes, galite paskaninti ledus, plakta grietinėlę, tortą ar kitus desertus. Muskato riešutą tiesiog keletą kartų perbraukite per tarką ir užberkite ant norimo patiekalo.
Stiprus, aštrus, šiek tiek sutraukiantis, karčiai saldus skonis.
Idealus derinys šalia ant laužo keptos mėsos, naudokite padažą kaip marinatą norėdami sumažinti kepsnių riebumą. Smaguriai skanaus su desertiniu ar brandintu kietuoju sūriu. Nepakartojamas skonis su jūros lydekos keptu pyragu, pertepant su svogūnais ir tarkuotu sūriu. Rekomenduojame pagardinti makaronų užkepėles, dera su grybais.
Mėtų lapelių arbata – tai sodri, gaivinanti arbata. Mėtų arbatą galima gerti tiek karštą, tiek atvėsusią. Į šaltą mėtų arbatą įspaudę citrinos ir įdėję ledukų galėsite gardžiuotis sveiku limonadu.
Ramunėlių žiedų arbata – ramaus, švelnaus skonio. Kadangi arbatoje naudojami tik ramunėlių žiedai, be lapų ir kotelių – arbata ypač aromatinga ir išraiškinga.
Čiobrelis dedamas į įvairias sriubas, grybų, daržovių, mėsos, paukštienos patiekalus. Malonų skonį ir aromatą suteikia žuviai.
Taip pat čiobrelį galima naudoti kaip arbatą.
Šis prieskonių mišinys, kaip ir laukiniai paukščiai, kvepia mišku, pievomis ir vėju… Senoji lietuviška virtuvė garsėjo gausybe patiekalų iš laukinės paukštienos. Tykoti geriausia ten, kur paukščiai žemiausiai skrenda... Galima troškinti, kepti, virti – ką nori daryti, jei Jūsų virtuvėje karaliauja šie prieskoniai. Gerai paruošta paukštiena „valgoma su visais kauliukais“. "
Kaulai suteikia žmogaus kūnui tvirtumo. Sąnariai leidžia laisvai judėti. Nors kaulai ir sąnariai atlieka skirtingas funkcijas, abu jie svarbūs, kad žmogus jaustųsi tvirtai ir užtikrintai.
Vakarais arba dienos metu norisi užkandžiauti? Siūlome puikią alternatyvą skrandžio „apgavimui“ – skaidulų kokteilis „Auksinis šaltalankis“. Užpilkite karštu vandeniu, palaukite 5 min ir skanaus!
Kalcio, geležies, magnio, fosforo, tiamino (B1), cinko, skaidulinių medžiagų, vitaminų A, B6, C, E šaltinis.
Prabangus aromatas, lengvas, švelnus, saldus skonis.
Gervuogių uogienė, virta taip, kad yra išlaikytos sveikos didelės stambios uogos, tiršta uogienė. Tinka tortų, desertų puošyboje. Skanu šalia minkštų sūrių, lietuviškų saldžių varškės sūrių, grūdėtosios varškės, oh kaip dera uogų kamuoliukų sprogimai su varškės grūdeliais. Gurmaniškų skonių gerbėjai vertina, skanauja žąsų kepeninį paštetą, su pabarstytu čiobreliu ir gervuogių uogiene. Pabandykite ir su augaliniu pienu, saldytais ledukais ir mūsų "Juodųjų perlų šokis" uogiene suplakti kokteilį. Visi želė tortų fanai, padėkos, jeigu jiems pasiūlysite, tokių uogienių nėra kitur pirkti, nebent pas močiutes, kamaraitėse... Dera su saldžiais pieno produktais, desertais, ledais, įvairiais miltiniais kepiniais. Medžiotojai dažnai gardina žvėrienos kepsnius. Damos – naudoja likerio paskaninimui. Užpilkite uogienę karštu vandeniu ir gausite juodųjų gervuogių arbatą. Užpylę šaltu vandeniu su šviežiomis mėtomis – pasigaminsite gaivų, vėsinantį gėrimą.
Dangaus ir žemės dovanų skoniai!
Skanaus!
Lapačio medžio žievė dar vadinama Pau d’Arco žieve. Šios arbatos gimtinė – Pietų Amerika. Lapačio medžio žievės naudą atrado dar Brazilijos indėnai, kurie pirmieji ir pradėjo ją naudoti.
Ši Arabika kava yra ilgai išliekančio skonio ir kvapo, švelni bei viliojanti. Skrudinant karamelizuojasi cukrus esantis ant kavos pupelių paviršiaus, tai suteikia kavai papildomo saldumo, todėl kava yra nei per karti ar stipri. Ypatingas aromatas jaučiamas geriant šią kavą su grietinėle.
Džiovinti pomidorai – tai saldūs, koncentruoto skonio, intensyvaus aromato vaisiai. Džiovintus pomidorus galite sudėti į indą, įmesti kelias šakeles rozmarino (kartais dedama česnako skiltelių) ir užpilkite alyvų aliejumi, kad apsemtų - turėsite tikrą delikatesą. Džiovintus pomidorus siūloma dėti į sriubas, troškinius, padažus, puikiai tinka sumuštiniams ir įdarams.
Cinamono cukrus – gali būti naudojamas, kai norisi saldumo su lengvu cinamono aromatu. Puikiai tinka kavai, arbatai, kepiniams.
Cinamonas – vienas iš seniausiai Egipte naudojamų prieskonių-afrodiziakų. Kai Venecijoje klestėjo prieskonių prekyba, Venecijos karnavalo metu cinamono kvapas sklandydavo ore. Jis pabrėžė aukštą kilmę, prabangą ir visuomenės padėtį.