MALTA LIETUVOJE
Šis Ceilono cinamonas – šviežiai maltas Lietuvoje. Mes parsivežame aukščiausios kokybės Ceilono cinamono lazdeles, kurias traiškome, smulkiname ir malame Lietuvoje, Šilutėje. Taip galime garantuoti, kad jus pasieks kvapnus, aromatingas, ypač ryškų skonį turintis cinamonas be jokių priemaišų.
Ceilono cinamonas – viena vertingiausių cinamono rūšių. Šis cinamonas užaugintas Šri Lankoje (iki 1972 m. ši sala buvo vadinama Ceilonu).
Nors Lietuvoje cinamonas dažniausiai naudojamas saldiems kepiniams (tortams, pyragams, bandelėms), tačiau jis puikiai tinka į ryžių, kitų kruopų, ankštinių, daržovių, vištienos patiekalus, užkandžius, padažus. Kad kava būtų kvapnesnė ir skanesnė – įdėkite į puodelį šiek tiek cinamono.
MALTA LIETUVOJECiberžolė puikiai tinka pagardinti plovui, kitiems patiekalams iš ryžių, makaronų, padažams. Naudokite gamindami daržoves, sriubas, užkandžius, žuvį, paukštieną. Ciberžolę taip pat galima naudoti konditerijos gaminiams, norint suteikti malonią, apetitą keliančią spalvą.
Bebro uodega. Kas tai? Turbūt nemanote, kad tai skanu. Tai didikų stalo patiekalas. Pabandykite užuosti šiam patiekalui skirtų prieskonių aromatą, neabejojame, kad svajosite paragauti bebro uodegos.
Puikiai pasitarnaus kepant ar troškinant kiaulieną, jautieną, žvėrieną. Tiek ant laužo, tiek ant keptuvės ar orkaitėje.
Kraujagyslėmis tekantis kraujas – vienas svarbiausių įrodymų, kad žmogus yra gyvas. Būtent kraujas padeda aprūpinti kūną deguonimi, maistinėmis medžiagomis, jis kovoja už organizmo sveikatą, todėl svarbu rūpintis tinkamu kraujotakos sistemos veikimu.
– Ciberžolė padeda palaikyti normalią kraujotakos sistemos funkciją.
– Imbieras padeda palaikyti normalią širdies veiklą.
– Kardamonas padeda palaikyti normalią širdies ir kraujagyslių veiklą.
Rinkinyje rasite net 12 skirtingų, prieskonių mišinių, skirtų įvairiems mėsos, žuvies, daržovių, kruopų ir kitiems patiekalams. Išbandykite populiariausius „7 Ievos namų“ prieskonių mišinius ir atraskite savo mėgstamus skonius. Sukurta ir pagaminta Lietuvoje – naudojant žoleles, prieskonius, žiedus, šaknis ir lapelius iš viso pasaulio.
Rinkinį sudaro:
– Azijietiškas karis, 10 g
– Bebro uodega, 10 g
– Chmeli-suneli, 10 g
– Čili karis, 10 g
– Garam masala, 10 g
– Jerevanas, 10 g
– Kvapusis karis, 10 g
– Laukiniai paukščiai, 6 g
– Panč masala, 10 g
– Provanso žolelės, 6 g
– Šernų orgija, 10 g
– Zirvakas, 10 g
Noras palepinti skrandį gardžiais patiekalais gali sukelti neplanuotų sunkumų virškinimo sistemai. Tačiau ne tik sutrikęs virškinimas persivalgius, bet ir kylančios skrandžio rūgštys, dujų kaupimasis gali kėsintis sudrumsti skrandžio ramybę. Todėl ypač svarbu nenumoti ranka, o ieškoti būdų, kaip palengvinti virškinimo sistemos kasdienybę.
Šis Indonezijos cinamonas - šviežiai sumaltas Lietuvoje. Parvežame aukščiausios kokybės, ryškias, kietas, stipriai susuktas Indonezijos cinamono lazdeles.
Lazdeles laužome, smulkiname ir malame tris kartus, kas kart vis smulkiau ir smulkiau. Garantuojame, kad jus pasieks kvapnus, aromatingas, ypač ryškų skonį turintis cinamonas kuris 100% tik iš cinamono maltų lazdelių, be priedų.
Indonezijos cinamonas – išsiskiria savo čaižiu saldumu, stipriai sutraukiančiu, intensyviai aštriu skoniu.
Kietas ir sunkus, tankus, ryškiai oranžiniai rusvos spalvos.
Indonezijos cinamono rūšis yra saldžiausia iš visų cinamono rūšių. Šis cinamonas užaugintas Indonezijoje.
Lietuvoje cinamonas dažniausiai naudojamas saldiems kepiniams (tortams, pyragams, bandelėms), rekomenduojame skaninti ryžių, kitų kruopų, ankštinių, daržovių, vištienos patiekalus, užkandžius, padažus. Kad kava būtų kvapnesnė ir skanesnė – įdėkite į puodelį šiek tiek malto cinamono arba cinamono lazdelę.
Šios Ceilono cinamono lazdelės – kvapnios, aromatingos, aukščiausios kokybės.
Ceilono cinamonas – viena vertingiausių cinamono rūšių. Šis cinamonas užaugintas Šri Lankoje (iki 1972 m. ši sala buvo vadinama Ceilonu).
Nors Lietuvoje cinamonas dažniausiai naudojamas saldiems kepiniams (tortams, pyragams, bandelėms), tačiau jis puikiai tinka į ryžių, kitų kruopų, ankštinių, daržovių, vištienos patiekalus, užkandžius, padažus. Kad kava būtų kvapnesnė ir skanesnė – įdėkite į puodelį šiek tiek cinamono.
Tai – dirbančioms, mylinčioms ir daug siekiančioms moterims subalansuota arbata. Rytų tradicinė liaudies medicinos išmintis sako: „In energija – moteris, tamsa, naktis, šaltis, spaudimas, ramybė, materija, žemė.“
Rytas – naujos dienos, naujų darbų pradžia. Pramerkę akis – prabudinkite ir sielą. Lai džiugios emocijos ir švarios mintys padeda pradėti rytą žvaliai ir su šypsena. Tai – arbata, galinti tapti puikia pamaina rytiniam kavos puodeliui.
„Chimeli suneli“ – aromatingas ir turtingas skoniais prieskonių mišinys. Ypač tinka avienos, kiaulienos, jautienos patiekalams. Nepamainomas gaminant patiekalus iš įvairios paukštienos: vištienos, antienos, kalakutienos ir net fazanienos.
Kai artėja vakaras ir po truputį nurimsta gamta – laikas atsipalaiduoti bei užmiršti dienos vargus. Ramybė, šiltas arbatos puodelis ir mėgstama knyga – kartais tiek nedaug tereikia, kad rytą sutiktume žvalūs ir gerai pailsėję. Ypač patinkanti vaikams.
„Panč masala“ prieskonių mišinys puikiai dera su makaronais, sojos mėsa, daržovių patiekalais. Aromatas sustiprėja pakepinus aliejuje. Ypač tinka vegetariškiems ir veganiškiems patiekalams.
Imbiero dedama į visus patiekalus, juo skaninami gaivieji gerimai, jis naudojamas likerių, trauktinių gamyboje. Dažnai dedamas į kepinius, saldumynus, kinai skanina uogienę, cukatus. Puikiai tinka ir konservuojant, gaminant marmeladą, kompotus, cukruotus vaisius, pavyzdžiui, imbiero cukatas, kurios puikiai tinka, kai norisi kažko saldaus... Paukštienai, mėsai, pupelėms, bulvių ar ryžių patiekalams šis prieskonis suteiks suteiks pikantiškumo. Labai gardžiai kvepia žuvies patiekalai su imbieru. Maiste dera su gvazdikėliais, cinamonu, muskato riešutu, kvapiaisiais pipirais.
Kava yra ilgai išliekančio skonio ir kvapo, švelni ir viliojanti. Skrudinant karamelizuojasi ant kavos pupelių paviršiaus esantis natūralus cukrus – tai suteikia kavai papildomo saldumo. Ši kava – kaip meilė – stipriai švelni.
Rinkinį sudaro 8 rūšių kavos: su mėta, su kardamonu, su imbieru, su cinamonu, su šafranu, su čili, su rožių žiedlapiais ir malta kava.
Lauro lapų, baziliko, čiobrelio, juodųjų pipirų, česnako, gvazdikėlio ir krienų derinys – aštriai kartus, stipraus skonio, labai aromatingas.
Prieskoniai sukurti jautienos, ėrienos, kiaulienos ir kitų mėsų kepsniams, troškiniams. Ypatingai atsiskleidžia naudojami sriubose. Naudokite marinuodami žuvį, dėkite į sviesto padažus.
„Auksinė bebro uodega“ – verta jūsų auksinės vakarienės. Tai prieskoniai tiems, kurių jau niekas negali nustebinti.
Siauralapio gauromečio arbata dažnai vadinama „Ivan čai“ (Ivan Chai, Ivan Čaj, Иван-чай).
Dėl skonio panašumo nefermentuota siauralapio gauromečio arbata dažnai lyginama su žaliąja arbata, o fermentuota - su juodąja.
Nefermentuotos siauralapio gauromečio arbatos galite įsigyti čia: nuoroda
„7 Ievos namų“ advento kalendorius elegantiškoje dėžutėje slepia net 24 skirtingas, originalias arbatas – kasdien po naują, išskirtinio skonio arbatą. Jaukiam ir šventiškam Kalėdų laukimui.
Vieno indelio užtenka apie 4 puodeliams arbatos.
Visos arbatos natūralios, be dirbtinių kvapiklių ar dažiklių. Be GMO, be pridėtinio cukraus. Tinka veganams.
Kalėdų kvapams pripildžius kambarį – veidą papuoš šypsena. Šventės, dovanos ir artimųjų būrys – visi prisiminimai užplūs nepriklausomai nuo už lango esančio metų laiko. Arbatą rekomenduojame balinti pienu, pasaldinti medumi ir gerti prieš miegą.
Po grumtynių su laukiniais žvėrimis, šerno kumpio virimas – tikras pergalės šokis. Reikia tik prieskonių. Stiprių, beriamų vyriška sauja.
Prieskonių mišinys „Šernų orgija“ padeda atsiskleisti žvėrienos patiekalams, bet puikiai tinka ir kiaulienai, jautienai.
Azijietiškas karis – mišinys turintis originalų kvapą ir skonį. Pakanka 1 arbatinio šaukštelio, kad gautume ypatingo ir neįprasto skonio patiekalą. Tinka daržovių, ryžių, žuvies, mėsos ir kitiems patiekalams. Azijietiškas karis – ypatingai aukštos kokybės, prabangus, saikingai deginantis prieskonis.
Juodasis beržo grybas, beržo grybas, čaga, chaga grybas, beržo juodgrybis, rupūžė, bifunginas, befuginas ar įžulnusis skylenis. Šį grybą žmonės įvardina begale skirtingų vardų.
Nuo seno vertinamas dėl savo savybių bei aktyviai naudojamas liaudies medicinoje.
Šviežias, grynas.
Kumino skonis ir aromatas išreiškiamas stipriausiai, kai prieš naudojant yra paskrudinamas sausoje keptuvėje arba karštuose riebaluose kol sėklos patamsėja. Kuminas naudojamas daržovių patiekaluose ir troškiniuose, jogurtu gardintose salotose, padažuose, ankštinių sriubose ir troškiniuose, gardinami ryžiai, įvairūs kepiniai bei užkandžiai. Kuminas nepamainomas prieskonis, ypač gaminant sūrį ar patiekalus su sūriu. Užplikinus sėklas gaminamas karštas ir šaltas gėrimas.
„Provanso žolelės“ – prancūzų mėgstamas žolelių mišinys šiandien minimas daugybėje receptų – nuo marinatų iki troškinių ir kepsnių. Šios žolelės itin universalios ir Pietų Prancūzijoje tradiciniams patiekalams naudojamos jau seniai.
„Provanso žolelių“ prieskonių mišinys tinka paskaninti sriubas, salotas su užpilais, pagardinti keptas bulves, makaronus, virtinius, picas, šviežiai keptas bandeles, įvairius sūrius. Labai tinka sviesto-grietinėlės padažams. Gurmanams siūlome pabandyti su naminiais ledais. Uogų ir vaisių sirupams suteikia pikantiško skonio ir aromato.
„Pilies arbata“ – tai pilies garbė ir aistra, paslaptingumas ir egzotika. Lai bloga nuotaika ir slogios mintys pasilieka nuošalyje, o pilyje karaliauja džiugesys, ramybė ir šiluma.
Vyras – stiprus, energingas ir norintis visur suspėti. Fizinė ir psichologinė energija nėra neišsemiama – ją būtina atnaujinti. Kinų liaudies išmintis sako: „Jan energija – šviesa, diena, šiluma, išsiplėtimas, aktyvumas, energija, mintis, dangus.“
Pakepinus „Garam masala“ prieskonių mišinį aliejuje, puikiai aromatizuoja patiekalus iš bulvių, idealiai tinka troškiniams, sriuboms. Sausu prieskonių mišiniu galima gardinti salotas, sumuštinius. Ypač tinka vegetariškiems patiekalams.
Moters grožis – tai bene daugiausia apdainuotas, poemomis bei legendomis apipintas reiškinys. Bet moters grožis – tai nėra tik išorė. Jis susideda iš daugelio svarbių komponentų, kurie susijungia į harmoningą, užburiančią visumą.